Gepost door: Kaj Elhorst | maart 21, 2016

Gamor an Gamor

Gamor an Gamor…wat betekent dat toch precies? Alles is één en één is alles, niets kan bestaan zonder al het andere. Wat is dat voor een gedachte? Ben ik, als mens, dan ook een stoeptegel of een boomtak?

We gaan het hier niet openbaren. Het duurt nog even. Na de Annalen van Gamor, Mende, het Rijk van Aldemundt en het in voorbereiding zijnde “Fata Gamorna” komt deel vier in de Gamorreeks uit en daarin zal duidelijk worden wat Gamor an Gamor precies betekent. Nou, dat kan nog even duren want er wordt nu aan de redactie van Mende gewerkt en aan het verhaal van Fata Gamorna. Dus…zeker is dat de lezers nog heel wat te verwachten hebben.

Maar…waarom wordt dat Gamor an Gamor niet meteen in het eerstverschenen boek uitgelegd? De auteur, Kaj Lodewijk Elhorst, zegt daarover: chronologie is niet belangrijk, dat geeft de hele serie weer. Niet voor niets is de eerste zin: “Het was nooit begonnen en nooit kon eraan begonnen worden en toch was het er.” Het enige waaraan de lezer kan beginnen, is: de serie lezen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: